Йога Синергия

Кога: всяка неделя 9:30-10:45

Къде: Trifonov Dance Academy

            ул. Вардар 1, гр. Плевен

Синергия  между 

традиционна йога, физиотерапия и източни бойни изкуства, 

отваряща за тялото нови равнини на изживяване.

Kакво представлява Йога Синергия?

Това е уникален метод на ресторативно движение, основаващ се на синергията между традиционна йога, физиотерапия и източни бойни изкуства, който активира регенеративните и възстановителни способности на организма. 

Това е енергийна практика и динамична медитация, която прекарва тялото през серии от флуидни движения, възстановяващи естествените кинетични вериги на тялото и мобилизиращи гръбнака във всички равнини на движение. 

Специфичния тип движение стимулира мускулите на гръбначния стълб, действа положително на нервната система, подобрява циркулацията, храносмилането. Освободжава блокади на телесно и ментално ниво, създавайки оптималните условия да изпитате физиологически елузивното състояние на йога.

Йога Синергия е подходяща за рехабилитирането на травми и хронични заболявания, както и като възстановителна практика

Методът е основан от директните ми ментори – дългогодишните йога преподаватели и физиотерапевти Simon Borg-Olivier & Bianca Machliss, ученици на Айенгар, Патаби Джойс и Десикачар, които адаптират трандиционната асана практика от линията на Кришнамачаря към съвременните тела, борещи се със седантивния и стресиращ начин на живот. В настоящия момент съм единствения сертифициран преподавател в метода на Yoga Synergy (RYT 200, level II) в България. 

Метод за всеки, който иска...

  • да повиши нивата си на енергия през деня, без да се изтощава
  • да облекчи негативните ефекти от продължителното седене и стрес от работното ежедневие
  • да подобри своето кръвообръщение, развивайки сила, гъвкавост и стабилност 
  • да балансира интензивни тренировки
  • да превърне физическата си практика в медитативно изживяване

Типове групови класове

Гръбначна синергия | свободно движение – от 7-ми март, всяка събота 9:30 

Класът цели да възстанови естествените линии на движение в тялото, като същевременно спомага изграждането на ставна мобилност, подобрено кръвообръщение и релаксиращ нервен отговор. Класът е достъпен за всички тела и възрасти, и е добра стартова точка за начинаещи!

Йога синергия | фундаментални асани  – всяка неделя 9:30

В този виняса-базиран клас изследваме взаимовръзката между естествените движения на тялото и навлизането в класическите йога асани. Използваме концепции като бандха и мудра за създаването на ставна стабилност и изграждане на повече мускулна сила и баланс. Класът е достъпен за всички, но е повече насочен към хора с вече развита двигателна култура.

Подходящи ли са за мен тези класове?

Класовете са подходящи както за абсолютно начинаещи, без никакъв опит в йога, така и за хора с напреднала физическа практика. Като цяло гръбначната синергия е ориентирана към по-начинаещи групи, докато неделния клас йогасинергия е по-подходящ за по-активни хора, които може би се занимават и с някакъв спорт. Ако имате травма, медицинско състояние или хронично заболяване е желателно да се консултирате предварително с мен, за да адаптирам движенията, така че да са удачни за Вас.

Как мога да участвам?

Предварителното записване за клас е задължително, тъй като местата са ограничени. Изпратете съобщение до yoga@lidiadimova.com, за да запазите място за постелката си. Записването продължава до 17:00 ч. всяка събота или до изчерпване на местата.

 

Каква е цената?

Еденична (drop-in) практика:                                        10 лв.

Карта от 5 практики (с валидност 6 седмици):       47 лв.

Карта от 10 практики (с валидност 12 седмици):   90 лв.

Индивидуален урок (60 минути):                                 40 лв.

Къде се провеждат?

Адресът е ул. Вардар 1, Плевен, в Trifonov Dance Academy (от дясно, зад мавзолея, в сградата на Райфайзен).

Налични са йога постелки и блокчета, но със започването по-редовна практика окуражавам използването на собствена постелка. Тя е лично пространство от спокойствие и сигурност, което може да вземете навсякъде със себе си.